Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İmalat dışı ISM verilerinin ardından ve bugün açıklanacak olan tarım dışı istihdam rakamlarının öncesinde Amerikan hisseleri değer kaybetti; Standard&Poor's 500 Endeksi 2. gününde de geriledi. Emtia ve teknoloji hisseleri, S&P 500'de yer alan 10 sektör arasında en çok değer kaybeden 2 grup oldu.

Alcoa Inc. ve Hewlett-Packard Co. yüzde 1.5'in üzerinde değer kaybetti. General Motors Co., kazançlarının yüzde 61 azalmasının ardından yüzde 2.4 düştü. Target Corp., Nisan satışlarının beklentinin altında kalmasıyla yüzde 2.5 geriledi. Green Mountain Coffee Roasters Inc., kârlarının beklentinin altında kalacağı tahmininin ardından yüzde 48 düşüş kaydetti. Carlyle Group LP, ilk işlem gününde yüzde 0.2 primlendi.

S&P 500 Endeksi yüzde önceki 2 günde yüzde 1 düşmesinin ardından dünü de yüzde 0.8 aşağıda 1,391.57 puandan kapadı. Dow Jones Endeksi yüzde 0.5 kayıpla 13,206.59 puana geriledi. Russell 2000 küçük ölçekli şirket endeksi yüzde 1.5 düşüşle 806.59 puan oldu. Amerikan Borsalarında 6.9 milyar hisse el değiştirdi ve işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 3.8 üzerinde seyretti.  

Yol üzerinde tümseklerin olduğu benzetmesinde bulunan Raymond James&Associates'in yatırım genel müdürü Jeffrey Saut, ekonomik verilerin zayıflamaya başladığını, bugünkü tarımdışı istihdam raporunun da kötü gelebileceğini söyledi. Saut, "Yapabileceğimiz tek şey piyasanı aşırı alınmış durumunu düzeltmesine izin vermek" dedi.

Ekonomiye ilişkin endişelerin artmasıyla hisse senetlerinde görülen düşüş, Dow Jones Endeksi'ni 4 yılın zirvesinden de indirdi.