KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük petrol tüketicisi ABD'nin petrol stoklarının 21 yıldan fazlasının yükseğine çıktığı tahmini ile petrol fiyatları düşüşünü beşinci güne taşıdı. 

Petrol vadelileri dört günlük kaybın ardından bugün de düşüşünü sürdürüyor. ABD Enerji Bakanlığı'nın yarın açıklayacağı veri öncesinde Bloomberg'in araştırmasına göre petrol arzının geçtiğimiz hafta 1.9 milyon varil artışla 377.8 milyon varile yükseldiği tahmin ediliyor. 7 haftalık artış 2010 nisan ayından beri en uzun süreli artış olacak.

NYMEX elektronik işlemlerdeki haziran teslimli petrolün varili 41 sent ya da yüzde 0.4 düşüşle 97.53 dolardan alıcı bulurken fiyatlar düşüşünü beşinci güne taşımış oldu. 

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki haziran teslimli brent petrolün varili 39 sent artışla 113.55 dolara çıktı. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı 15.80 dolara yükseldi. 

Dünyanın en büyük petrolihracatçısı Suudi Arabistan'ın Petrol Bakanı Ali El-Naimi, uluslararası fiyatların "halen biraz yüksek" seviyelerde seyrettiği bir ortamda, ülkesinin arzı artırmak için 80 milyon varile kadar petrolü depolamakta olduğunu söyledi.

Advertisement