Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Uluslararası Para Fonu IMF ve Avrupa, memorandum karşıtlarının güç kazanmasıyla ikiye ayrılan Yunanistan'da yeni hükümetin kurulmasının ardından ülke üzerindeki bütçe kontrollerini yeniden başlatacaklarını açıkladı.

Brüksel'deki Avrupa Komisyonu, 6 Mayıs'taki seçimlerin ardından Yunanistan'ın Haziran'daki kredi taksidini almak için gereken bütçe kesintilerini yerine getireceğini umduklarını söyledi. IMF de YUnanistan'ın yeni hükümeti ile temasta olmayı sürdürmeyi beklediklerini belirtti.

AB ve IMF'nin bir sonraki kurtarma kredisi ödemesine ilişkin değerlendirmesinin Mayıs'ın sonunda çıkması gerekiyor. Diğer yanda Yunanistan da koalisyon hükümetinin kurulup kurulamayacağı ya da sürdürülüp sürdürülemeyeceği gibi konularla boğuşuyor. Şubat ayında başbakan Lucas Papademos'un hükümeti, yapısal ekonomik reformları uygulama ve bütçe kesintilerini devam ettirme sözü vermişti.

Kurulacak her hükümetin bu reformların zamanlaması ve uygulanmasına ilişkin konularla ilgilenmesinin gerekeceğini belirten Atina'daki Alpha Bank SA'nın başekonomisti Michael Massourakis, "Sorun, bu reformların ve mali düzenlemelerin uygulanmaması değil" dedi.