Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'da hükümet arayışlarının Avrupa'daki kriz endişelerini artırması ABD Borsalarında kayıplara neden oluyor.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 düşerek 1,364 puanla güne başladı. Bu ay endeks yüzde 2 değer yitridi. Bunda Avrupa endişelerinin derinleşmesi ve ABD'de istihdam verilerinin beklenenin altında kalması etkili oldu. Öte yandan Bloomberg'in verilerine göre S&P 500'de bilanço açıklayan şirketlerin yüzde 70 kadarı beklenenden daha iyi kar açıkladı.

Kopenhag'daki PFA Pension'da üst düzey stratejist olan Witold Bahrke, "Yunanistan'daki siyasi kaosla birlikte Euro Bölgesi'nde artan bir risk var. Avrupa'da durum iyiye gideceğine daha da zorlaşacak" dedi.

Yunanistan'da yüzde de 18,85 oyla ilk sırada gelen ND lideri Samaras, dün aldığı hükümet kurma görevini koalisyon görüşmelerinin başarısız olmasının ardından geri vermişti. Bu haberle birlikte vadeli endeks kontratları düşmüştü. Sert tasarruf politikalarını içeren borç anlaşması karşıtlarının oylarını alan SYRIZA partisi lideri Tsipras, partisinin Samaras'ın koalisyon teklifini reddettiğini duyurmuştu.

Dün Fransa ve Yunanistan'daki seçim sonuçlarının açıklanması ve ardından gelen haberlerle borsalar düşüş ve yükselişler arasında gidip gelmişti.