Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin'in ticaretindeki yavaşlama ve Toyota Motor Corp.'un kazanç beklentilerinin yükselmesi arasında kalan Tokyo Borsası kayıplar ve kazançlar arasında gidip geldi. Japon hisselerindeki dalgalı seyirde Yunanistan'ın eurodan çıkabileceği endişeleriyle ihracatçıların görünümünün kararması da etkili oldu.

Asya'nın en büyük otomobil üreticisi Toyota, karlarının iki katının üzerine çıkacağı tahmininde bulunmasının ardından yüzde 1.8 değer kazandı. Tokyo Electric Power Co., hükümetin, şirketin kontrolünü almasının ardından yüzde 13 primlendi. Satışlarının yüzde 31'ini Avrupa'da kaydeden fotoğraf makinası üreticisi Canon Inc. yüzde 0.7 düştü. Satışlarının yarısını Asya'da kaydeden Japonya'nın en büyük sanayi robotları üreticisi Fanuc Corp. da Çin'in ticaret rakamlarının ardından değer kaybetti.

Nikkei 225 Endeksi, Japonya Merkez Bankası'nın parasal genişleme önlemlerini artırdığı 14 Şubat'tan bu yana ilk kez 9 bin puanın altına geriledi. Endeks, Avrupa'daki borç krizinin kötüleyeceği ve Çin'in daha fazla teşvikten kaçınacağı endişeleriyle 27 Mart'ta kaydetmiş olduğu bu yılki zirvesinden yüzde 12 geriledi.

Topix Endeksi de bugün defter fiyatının yüzde 0.93 katından fiyatlandı. Bu oran S&P 500 Endeksi için 2.15; Stoxx Europe 600 Endeksi için 1.37'de seyrediyor.