Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yatırımcıların dış ticaret açığı ve işsizlik başvurularını beklemesi ile dördüncü gününe giren Yunanistan'daki siyasi belirsizliklerin arasında kalan ABD endeks vadelileri kazançlar ve kayıplar arasında gidip geldi.

Dünyanın en büyük bilgisayar ağları ekipmanı üreticisi Cisco Systems Inc., beklenenden düşük kazanç tahminleri yapmasının ardından Almanya'daki seansta yüzde 8.8 değer kaybetti. Enerji içecekleri ve meyve suları distribütorü Monster Beverage Corp., ilk çeyrekteki satışlarının beklentiyi aşmasıyla yüzde 12 ralli yaptı. Tesla Motor Inc., gelir tahminini yukarı yönlü revize etmesi üzerine yüzde 5.1 primlendi.

Haziran teslimatlı  Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.1'in altında kazançla 1,351.4 puana çıkarken, aynı vade oranına sahip Dow Jones kontratları yüzde 0.2 kayıpla 12,776 puana geriledi.

Göstergelerin çoğunun yatırımcıların tedbirli pozisyonlar aldıklarına işaret ettiğini belirten Zürih'teki Vontobel Asset Management Ltd.'ın ABD ve uluslararası hisse müdürü Andreas Nigg, Avrupa'da borç krizinden, Yunanistan'daki siyasi kaostan ve ABD'deki veri akışından ötürü belirsizliğin devam ettiğini söyledi.

Hükümet kurma krizi yaşayan Yunanistan'daki borç krizinin derinleştiğine dair endişelerin etkisiyle S&P 500 Endeksi dün yüzde 0.7 aşağıda kapanıdı; Dow Jones Endeksi ise 6. gününde de gerileyerek Ağustos'tan bu yana en uzun süreli kayıp dönemini kaydetti.