Advertisement
TÜRKİYE EKONOMİSİ ABONE OL

Fitch Ratings Türkiye analisti Ed Parker, bir konferansta yaptığı açıklamada Türkiye'de yumuşak inişin devam ettiğini, cari açıkta ve ithalat ile ihracat dinamiklerinde cesaret verici trendlerin söz konusu olduğunu belirtti. Parker, "Ancak cari açığın yüksek seviyesinden ve mevcut global ortamda dış finansman ihtiyacından endişe duyuyoruz" dedi.

Türkiye'nin kredi notunun önümüzdeki 2-3 yıl içinde yatırım yapılabilir seviyeye yükseltilebileceğini belirten Parker, "Yumuşak inişte ilerleme kaydedilmesi, enflasyonun Merkez Bankası'nın hedefine yakın olması ve Türkiye'nin potansiyel büyüme oranına geri dönmesi kredi notunun artma olasılığını yükseltir" ifadesini kullandı.

Fitch, geçtiğimiz Kasım ayında Türkiye'nin ''BB '' olan yerel ve yabancı para cinsinden uzun vadeli kredi notunu teyit ederken, not görünümünü ''Pozitif''ten ''Durağan''a çevirmişti. Diğer bir derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's da ay başında ülkenin ''pozitif'' olan kredi notu görünümünü ''durağan'' olarak revize etmişti.