Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, "Avrupalı liderlerle hep konuşuyorum ve İspanya'ya bir yardım planlanmıyor" açıklamasında bulundu.

İspanya ve Almanya'nın 10 yıl vadeli tahvil faizleri arasındaki farkın rekor kırarak 500 baz puanın üzerine çıkması ve İspanyol Borsasının 2003 Haziran ayından bu yana en düşük seviyeye gerilemesi sonrası, gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Mariano Rajoy, İspanyol ekonomisine bir dış müdahale ihtimalinin "asla konuşulmadığını ve kesinlikle böyle bir olasılık bulunmadığını" vurguladı.

Meclis binasından çıkışta İspanyol gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rajoy, İspanya'ya herhangibir dış yardım yapılmasının söz konusu olmadığını kaydetti.

"Öncelik, tüm euro ülkelerinin kamu borçlarının desteklenebilirliğidir" sözünü sıkça yineleyen Rajoy, euronun savunmasında açık ve net bir mesaj verilmesi gerektiğini belitti ancak bu mesajın kimden çıkacağına açıklık getirmedi.

Rajoy, "Euro, temel bir projedir ve biz Avrupalıların yaptığı en önemli projedir. Şu anda bu krizden güçlenerek çıkmak gerekmektedir" ifadelerini kullandı. İspanya Başbakanı ayrıca, Yunanistan'ın eurodan çıkma olasılığına karşı olduğunun altını çizerek, "Bu, ciddi bir hata ve büyük bir yanlışlık olur" şeklinde konuştu.