Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

New York Borsası Avrupa endişeleri ve ABD'de iyi gelen konut verilerinin etkisiyle dalgalı seyir izliyor.

Euro Bölgesi'nden 2 yetkilinin Avrupa Merkez Bankası'nın ekonomiyi destekleme planı olmadığını açıklamasıyla finans hisseleri yükselişini tersine çevirdi. Emtia hisseleri de dolar endeksinin 13. günde de yükselmesi ve ham maddelere olan talebin azalmasıyla değer yitirdi.

S&P 500 Endeksi New York'ta yerel saatle 1:48'de yüzde 0.1 düşerek 1,329.20 puan oldu. Dow Jones ise yüzde 0.1'den daha az yükselerek 12,635.48 puan oldu.

Philadelphia'daki PNC Wealth Management'ta şef yatırım stratejisti olan William Stone, ABD'deki ekonomik verilerin ülkenin büyüme hikayesini desteklediğini belirterek, "Konutta istikrar sağlandı gibi görünüyor. Sanayi üretimi de iyi bir sürpriz oldu. Dolayısıyla piyasalarda yalnızca Avrupa'dan gelen haberlerle mücadele ediliyor" dedi.

Bugün açıklanan verilere göre ülkede konut başlangıçları Nisan ayında yüzde 2.6 oranında artarken sanayi üretimi ise yüzde 1.1'le Aralık 2010'dan beri en yüksek seviyede artış kaydetti. Hisse senetleri bugün erken saatlerde bu verilerle yükselmişti.