KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa'daki borç krizinin MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin üstün performans gösterme ihtimalini neredeyse ortadan kaldırdığını belirten Citigroup Inc., endeksin tavsiyesini nötr'e çekti.

Bankanın New York'taki küresel gelişen piyasa stratejisti Geoffrey Dennis'in, endeksin yıl sonu tahminini yüzde 10 aşağı çekmesinin ardından Robert Buckland liderliğindeki Citigroup analistleri, 18 Mayıs'ta gelişen piyasa hisselerinin tavsiyesini düşürdü.

Hazırladığı raporunda hedef tahminin indirilmesinin, MSCI Tüm Dünya Endeksi'nin tahminleriyle, gelişen piyasa hisseleri beklentilerini uyumlu hâle getirdiğini yazan Buckland, gelişen piyasa hisselerinde üstün performans beklememelerinden ötürü, tavsiyeyi de aşağı çekmiş olduklarını söyledi.

MSCI gelişen piyasa endeksi, Avrupa'daki borç krizinin kötüleşmesiyle 9 haftadır düşüş kaydederek, 1994'ten bu yana en uzun süreli haftalık kaybına işaret etti ve bu yılki kazançlarını sildi. Endeks, tahmini kazançların 9.7 katından fiyatlanıyor. Bu rakam MSCI Dünya Endeksi için 11.5 katı olarak seyrediyor. Gelişen piyasalar endeksi bugün yüzde 0.3 yukarıda 908.94 puanda seyrediyor.

Dennis de MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi'nin yıl sonu tahminini 1,225 puandan 1,100 puana çekti.

Advertisement