Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD ekonomisinin güçlendiğine dair spekülasyonlar ve Obama yönetiminin İran'a yaptırımları gevşetme konusunda geri adım atmamasının ardından petrol yaklaşık üç günün yükseğinden işlem görüyor. 

Petrol vadelileri dün yedi gün sonra ilk kez artıya geçiş yaşamasının ardından bugün pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. Konunun hassasiyetinden dolayı kimliğini açıklamak istemeyen yetkililerinin açıklamasına göre ABD, İran'ın aksayan petrol ihracatı ile ilgili yaptırımlar konusunda herhangi bir gevşetmeye gitmeyi düşünmüyor. Bloomberg News'ün araştırmasına göre bügün açıklanacak veri öncesinde ABD ikinci el konut satışlarının geçtiğimiz ay arttığı tahmin ediliyor. 

NYMEX elektronik işlemlerdeki haziran teslimli ham petrolün varili Sidney'de yerel saatle 14.18'de 13 sent artışla 92.70 dolara yükseldi. Daha aktif olan temmuz kontratı ise 12 sent tırmanışla 92.98 dolardan alıcı buldu. En yakın tarihli vadeliler ise dün yüzde 1.2 yükselirken bu yıl ise yüzde 6.2 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İŞlemler Avrupa Borsası'nda işlem gören temmuz teslimli brent petrolün varili 9 sent artışla 108.90 dolara yükseldi. En yakın vadeli Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı  dünkü 15.95 dolardan 15.92 dolara geriledi.