Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Küresel hisse senetlerindeki ralli ve Avrupa'nın borç krizini çözmek üzere çaba göstereceğine ilişkin iyimserliğin risk iştahını artırması üzerine Asya paraları 2. gününde de yükseldi.

Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi ve MSCI Asya Pasifik Endeksi 5 ayın en düşüğünden geri sıçrarken, S&P 500 Endeksi de dün son 2 ayın en büyük rallisini gerçekleştirdi. Almanya Maliye Bakanı Wolfgang Schaeuble, Fransa Maliye Bakanı Pierre Moskovici ile görüşmesinin ardından Yunanistan'ın euroda kalması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Avrupa Birliği liderleri yarın Brüksel'de toplanıyor.

Woori Futures Co.'nun Döviz analistlerinden Byeon Ji Young, Fransız ve Alman liderlerin görüşmesi ve AB zirvesinin öncesindeki beklentilerin, hisse ve dövizlerdeki düşüşü bir miktar tersine çevirdiğini söyledi.

Güney Kore wonu, dün dolar karşısında yüzde 0.3 değerlenmesinin ardından bugün de yüzde 0.4 yükseldi ve 1,164.40 seviyesine çıktı. Ringgit yüzde 0.4 güçlenerek 3.1210'a, tayvan doları da yüzde 0.2 kazançla 29.52'ye çıktı.

Won, Kospi endeksinin yüzde 1 artış kaydetmesinin ardından son 3 ayın en büyük sıçramasını kaydederek 13 Nisan'dan bu yana en büyük kazancına işaret etti. Küresel fonlar bu ay ilk kez ülkenin hisselerinin net alıcısı konumuna geçti.