Advertisement
TEKNOLOJİ ABONE OL

Tarihin en beklenen ilk halka arzlarından birini gerçekleştirmiş olan Facebook'un ikinci işlem gününde yüzde 11 değer kaybetmesinin ardından yatırımcılar suçu baş garantör Morgan Stanley'ye, Facebook'un kibrine ve Nasdaq Borsası'na atıyor.

"Doğru ateşlemeyi bilemeyen bir çete" benzetmesinde bulunan Boston'daki Fiduciary Trust'ın yatırım genel müdürü Michael Mullaney, garantörlerin gerçek talepte hatalı varsayımda bulunduğunu ve Nasdaq'ta da yürütme hataları olduğunu söyledi.

Mullaney, suçlamalardan en çok da Facebook'un baş garantörü Morgan Stanley'nin nasiplendiğine dikkat çekti. Banka, Facebook'un 16 milyar dolarlık ilk halka arzını yöneten 33 şirkete öncülük ediyordu. Morgan Stanley, tavsiyelere kulak asmayarak, 17 Mayıs'taki  ilk halka arzın yalnızca birkaç gün öncesinde Facebook ile birlikte şirketin açığa çıkarılacak hisse sayısı ve fiyatını yükseltme kararı aldı.

Fifth Third Asset Management'ın yatırım genel müdürü Keith Wirtz, Morgan Stanley'nin fazla heyecana kapıldığını ve piyasanın havasını yanlış soluduğunu savundu.