Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın eurodan çıkacağına ilişkin endişelerin risk iştahını azaltmasıyla Asya paraları 5 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Yunanistan'ın eski başbakanı Lucas Papademos'un dün Wall Street Journal'a eurodan çıkışın felaket olacağını, ancak olası sonuçlar için hazırlık yapıldığını söylemesinin ardından MSCI Asya Pasifik Endeksi 2 gün süren yükselişini sonlandırdı. Fitch Ratings, Japonya'nın kredi notunu 1 kademe, Döviz notunu ise 2 kademe düşürdü.

Yatırımcıların piyasadaki belirsizliğe karşı dolara sığındığını belirten Australia&New Zealand Banking Group Ltd.'ın döviz işlemcilerinden Kim Do Hee, piyasa beklentisinin bugünkü zirvenin ardından gelecek iyimser yorumlarla değişebileceğini söyledi.

Won, dolar karşısında yüzde 0.6 değer kaybederek 1,169.80 seviyesine gerilerken, Endonezya rupisi yüzde 0.4 zayıflayarak 9,263'e düştü. Tayland bahtı ve Filipin pezosu da yüzde 0.4'er kayıpla sırasıyla 31.50 ve 43.32'den işlem gördü. Bloomberg-JP Morgan Asya Dolar Endeksi 20 Aralık'tan bu yana en düşük seviyesine işaret etti.

Güney Kore wonu, yabancı yatırımcıların bu ay ülke hisselerindeki varlıklarında 2.9 milyar dolarlık kesinti yapmasının ardından 5 ayın en düşüğüne geriledi.

Güney Kore Maliye Bakanı Bahk Jae Wan, Yunanistan'ın eurodan olası çıkışı ve İran'a uygulanan ambargoların piyasadaki belirsizlikleri artırdığını söyledi.