Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Pekin'deki liderler, iç talebin yavaşlaması ve Avrupa'daki borç krizinin tırmanmasıyla büyümeye daha fazla odaklanacaklarını söylemelerinin 4 gün sonrasında, politikalarında daha fazla "ince ayar" yapacaklarını açıkladı.

Kabine'nin toplantısının ardından hükümetin yaptığı açıklamada, talebi genişletmek, istikrarlı ve daha hızlı bir büyüme ortamı yaratmak üzere proaktif bir şekilde politika ve önlemler almaları gerektiğini söyledi.

Bugünkü açıklamalar, Çin Başbakanı Wen Jiabao'nun büyümeyi desteklemeye daha fazla yoğunlaşacakları söylemlerini güçlendirdi. Jiabao'nun 20 Mayıs'taki açıklamaları, Nisan'da ticaretin ve sanayi üretiminin beklentinin altında gelmesinin ardından hükümetin büyümedeki yavaşlamayla mücadele etmek üzere harekete geçeceği spekülasyonlarını artırmıştı.

Kabine toplantısının teşviğin sinyalini verdiğini belirten Nomura Holdings Inc.'in Çin başekonomisti Zhang Zhiwei, Çin hükümetinin kötü ekonomik koşullara karşı alınan standart süreçten geçtiğini, ülkenin büyük ihtimalle Haziran'da teşvik politikaları uygulayacağını söyledi.

Pekin hükümeti, Çin'in tedbirli düzeltmeleri ve ince ayar politikalarını, mevcut şartlardaki değişikliklere göre yoğunlaştırmasının gerektiğini belirtti.