Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ekonomisi Çin'del, yavaşlamanın kredi taleplerini azaltmasıyla, ülkenin en büyük bankalarının kredi hedefleri 7 yıldan bu yana ilk kez hedefin altında gelebilir.

3 banka yetkilisinin verdiği bilgiye göre, Nisan ve Mayıs ayılarındaki düşüşün, 2012'deki yeni kredilerin 7 trilyon yuan olacağına işaret ettiğini, bunun da hükümetin 8 trilyon yuan hedefinin altında olduğunu söyledi. Yetkililer, devlet kontrolündeki en büyük şirketlerin kredi taleplerinin düşmesiyle bankalar kredi büyümesi için yüzünü küçük ve orta ölçekli şirketlere döndü.

Kredi taleplerindeki azalma Çin'deki yavaşlamanın altını bir kez daha çizerken, ülke başbakanı Wen Jiabao'nun üzerindeki faizleri indirme ve teşvik önlemlerini genişletme baskılarını artırabilir.

Avrupa'daki borç krizinin ihracatları aşağı çekmesi, imalattaki daralma ve yeni konut taleplerindeki düşüşün etkisiyle ekonominin 2012'de son 13 yılın en düşük seviyesinde büyüyeceği tahmin ediliyor.

Singapur'daki ING Financial Markets'ın baş Asya ekonomisti Tim Condon, yetkililerin yavaşlayan büyüme konusunda çalıştığını ve teşvik önlemlerinde ince ayar yapılmasının beklendiğini belirtti.