Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Mario Draghi, Avrupa Birliği'nin (AB) tarihinin önemli bir anını yaşadığını söyledi.

Draghi, Sapienza Üniversitesi'nde katıldığı konferansta, mali disiplin paktının yanında büyüme paktının da gerekliliğine dikkati çekerek, borç krizinin zayıflıkları ortaya çıkardığı dönemde AB'nin önemli bir zamandan geçtiğini vurguladı.

Avrupa entegrasyon sürecinde, hayatta kalabilmesi için politik imgelemde daha cesur bir sıçrayışa ihtiyacı olduğu bir döneme gelindiğine işaret eden Draghi, Euro Bölgesi'ne üye ülke hükümetlerinin, ortak parayı desteklemek için politik ve ekonomik yapısını oluşturacak vizyonlarını tanımlaması gerektiğini kaydetti.

Draghi, büyüme ve kemer sıkma tedbirlerinin birbirinin karşıtı olmadığını yineleyerek, bütçe disiplinini güçlendirecek anlaşmanın yanı sıra büyüme için de bir pakt oluşturulmasının elzem olduğunu ifade etti.

Büyüme paktının, özellikle adalet ve esnekliği artırmak amacıyla istihdam piyasasında olmak üzere yapısal reformlara dayanması gerektiğini belirten Draghi, aynı zamanda kamu yatırımlarını teşvik etmek üzere Avrupa Yatırım Bankası'nın kredi kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğini de vurguladı.