Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisse senetleri, Yunanistan'da seçimler öncesi yapılan anketlerin sonuçların ülkenin eurodan çıkacağı endişeleri azaltması ve Çin'in ekonomiyi desteklemek için adımlar atacağı beklentisi ile yükselişini üçüncü güne taşıdı.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.7 yükselerek Londra saati ile 10:24'te 908.28 puana çıktı. Hong Kong'da işlem gören Çin hisselerini içeren Hang Seng China Enterprises Endeksi yüzde 1.1'lik çıkış gerçekleştridi. Anhui Conch Cement Co., Credit Suisse Group AG'nin Çin hükümetinin yatırım onaylarını hızlandıracağını kaydetmesinin desteği ile yüzde 3.9 değer kazandı. Petrol ve metal fiyatlarındaki yükselişlerin etkisi ile, Moskova'da Micex Endeksi yüzde 1.2 ve FTSE/JSE Afrika Tüm Hisseler Endeksi yüzde 0.8 yükseldi.

Credit Suisse ekonomistlerinden Dong Tao, bugünkü raporunda, Çin'in ekonomiyi desteklemek için yatırım onaylarını hızlandırmakta olduğunu ve bunun 1 trilyon yuan (157.7 milyar dolar) ile 2 trilyon yuan arasında bir teşvik getirebileceğini kaydetti. Yunanistan'da Avrupa Birliği'nin (AB) kurtarma paketini destekleyen Yeni Demokrasi Partisi, 26 Mayıs'ta açıklanan altı seçim anketinin tümünde birinci sırada çıktı.  

Londra'da Societe Generale SA gelişen piyasalar strateji müdürü Benoit Anne, "Piyasada hava bugün iyileşiyor görünüyor, belki de Yunanistan'da kurtarma paketi yandaşlarına yönelik desteğin artmasını yansıtıyor" dedi ve "Ancak kısa vadede gelişen piyasalar konusunda oldukça temkinliyiz" değerlendirmesinde bulundu.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi, Avrupa borç krizinin kötüleşeceği ve Çin'de ekonomik yavaşlamanın derinleşeceği endişeleri ile Mayıs ayında yüzde 11 düştü ve Eylül ayından bu yana en hızlı aylık kaybını yaşamaya hazırlanıyor.