Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük ikinci ekonomisi Çin'in büyümeyi desteklemekiçin harekete geçeceğine yönelik spekülasyon ve Avrupa'daki borç krizine ilişkin endişelerin gevşemesiyle Asya Borsaları artış kaydetti.

Çinli otomobil şirketleri Geely Automobile Holdings Ltd. ve Dongfeng Motor Group Co., BNP Paribas SA'nın, şirketlerin hükümet teşviklerinden yararlanabileceğini söylemesinin ardından yüzde yüzde 3.3'ün üzerinde değer kazandı. Satışlarının yüzde 14'ünü Çin'de gerçekleştiren Japon inşaat makinaları üreticisi Komatsu Ltd. yüzde 2.5 yükseldi. İmar şirketi Shui On Land Ltd., yüzde 7.7 primlendi.

MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.7 kazançla 113.11 puana çıktı. Endekste değer kaybeden her hisseye karşılık 2 hisse değerlendi.

Çinli liderlerin yavaşlamanın farkında olduğunu ve önümüzdeki haftalarda önlemlerin görüleceğini belirten RCM'nin Asya Pasifik bölgesi yatırım genel müdürü Raymon Chan, otomobil piyasası için de önlemlerin olacağını, er ya da geç politika faizlerinin de indirileceğini söyledi.

Asya Pasifik Endeksi Çin'deki yavaşlama sinyalleri ve Avrupa'daki endişelerin etkisiyle bu ayı yüzde 10 aşağıda kapamaya hazırlanıyor.