KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'da yapılan son anketlerden birinin Yunan halkının çoğunluğunun kurtarma paketinin şartlarının yeniden gözden geçirilmesini istediğine işaret etmesi ve İspanya'nın CDS'lerinin rekor seviyelere tırmanması üzerine ABD endeks vadelileri düştü.

Sosyal medya devi Facebook Inc. yüzde 1.5 değer kaybetti. BlackBerry akıllı telefonlarının üreticisi Research in Motion Ltd., ilk çeyrekte sürpriz bir zarar açıklamasının ardından yüzde 8.3 düşüş kaydetti.

Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri Haziran'da yüzde 0.7 kayıpla 1,323.7 puana geriledi. Endeks geçtiğimiz hafta Kasım'dan bu yana görülen en ucuz değerlemelerin yatırımcıları cezbetmesiyle yüzde 1.7 arttı. Dow Jones Vadeli Kontratları yüzde 0.7 düşüşle 12,494 puandan işlem gördü.

Yatırımcıların Yunanistan meselesinden ötürü mutsuz olduğunu belirten Kopenhag'daki Nordea Private Bank'ın kıdemli hisse danışmanlarından Mikkel Kierkegaard Petersen, yatırımcıların sıçrayabileceklerine inandıkları her dala uzandığını, bu sebeple kesin bir şey olmamasına rağmen anket sonuçlarıyla satışa geçtiklerini söyledi.

Advertisement