GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Petrol, Avrupa krizinin daha da kötüleşeceği spekülasyonu ve yavaşlayan ABD ekonomisinin talebi baltalayacağı endişesi ile son üç yıldan fazlasının en büyük aylık düşüşüne hazırlanıyor.

 

Petrol vadelileri 4 mayıs tarihinden beri en çok kayıp olan dünkü yüzde 3.2'lik kaybın ardından pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. Petrol fiyatları, İspanya CDS'lerinin dün rekor kırmasının ve Yunanistan kamuoyu yoklamasında halkın momerandum isteyenler kadar uluslararası yardım paketi için kemer sıkmayı da isteyenleri desteklediğini göstermesinin ardından geriledi.

NYMEX elektronik işlemlerdeki temmuz teslimli ham petrolün varili 12 sent artışla Singapur saati ile 14.21'de 87.94 dolardan alıcı buldu. Petrolün kontratı dün 2.94 dolar kayıpla 21 ekim tarihinden beri en düşük seviye olan 87.82 dolara geriledi. Petrol fiyatları bu ay 2008 aralık ayından beri en büyük düşüşü yaşarken yüzde 16 kayıp verdi, bu yıl ise yüzde 11 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'nda işlem gören temmuz teslimli brent petrolün varili 2 sent artışla 103.49 dolara geldi. brent fiyatları bu ay yüzde 13 değer kaybederken mayıs 2010'dan beri de en çok düşüşü gösterdi. Avrupalı kontratın Batı Teksas'ın kontratına farkı 15.51 dolar oldu.

Advertisement