Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisse senetleri, anketlerin İrlanda'da halkın borç krizi ile mücadele için aınan tedbirleri desteklediğini göstermesi ve Almanya'da perakende satışların artması sonrası alış ağırlıklı seyrediyor. Bu hareket sonucu, gösterge endeks, Ağustos ayından bu yana görülen en hızlı aylık kaybının bir kısmını geri aldı. ABD endeks vadeli kontratları fazla bir değişiklik göstermezken, Asya hisse sentleri değer kaybetti.

İngiliz-Hollandalı bilgisayar hizmetleri sağlayıcısı Logica Plc, CGI Group Inc.'nin şirketi 1.7 milyar sterline (2.6 milyar doalr) alma konusunda anlaşmaya varmasının ardından yüzde 62 yükseldi. İspanya'nın en büyük telefon şirketi Telefonica SA, yönetim kurulunun Alman ve Latin Amerika telefon birimlerinde hisse satışı planlarını onaylamasının etkisi ile yüzde 1.9 yükseldi.

Stoxx Europe 600 Endeksi yüzde 0.1 yükselerek, Londra saati ile 08:34'te 240.87 puana çıktı. Haziran vadeli Standard & Poor’s 500 (S&P 500) endeks kontratı yüzde 0.1 yükselirken, MSCI Asya Pasifik Endeksi yüzde 0.5 kaybetti.

Stoxx 600 Endeksi dün, İtalya'nın tahvil ihalesinde maksimum satış hedefini tutturamaması, İspanya'nın bankacılık sistemini destekleme konusunda güçlük çekmesi ve Yunanistan'da seçim anketlerinin harcama kısıntılarına muhalif partilerin öne geçtiğini göstermesinin ardından yüzde 1.5 düştü.

Melbourne'de IG Markets piyasa analisti Cameron Peacock, "Herkesin bir sonraki durumun ne olacağının ve ikinci olarak kendilerine ne olacağının tahminlerini yapacağı tahmin edilemez ve mantık dışı bir safhaya giriyoruz" dedi ve "Şimdilerde şüphesiz haber manşetleri ve korku piyasaları yönlendirirken,  yatırımcılar bugün açıklanacak olan ekonomik veriler üzerinde odaklanacak" değerlendirmesinde bulundu.