KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Inger Anderson, Bloomberg HT Araştırma Müdürü ve BloombergHT.com Genel Yayın Yönetmeni Cüneyt Başaran'ın sorularını yanıtladı.

Anderson, kriz nedeniyle Ortadoğu Bölgesi'nde doğrudan yatırımların ciddi oranda azaldığını kaydederek, krizie karşı Körfez ülkelerinin Ortadoğu ülkelerine göre biraz daha iyi durumda olduğunu belirtti.

Anderson, "Büyük petrol ihracatçısı ülkeler petrolde fiyat düşüşüne hazırlıklı" dedi ve petrol fiyatlarında hızlı düşüşün Mısır ve Yemen gibi ülkeleri olumsuz etkileyeceğine dikkat çekti. Anderson, petrol ihracatçısı ülkelerin bu yıl yüzde 5-5.5 büyümesini beklediklerini de sözlerine ekledi.

Dünya Bankası Başkan Yardımcısı Anderson, Arap Baharı'nın gerçekleştiği ülkelerde istihdam yapısının değişmesi gerektiğini kaydetti ve "Arap Baharı'nın yaşandığı ülkeler büyüme yönünde hızla toparlanıyor" dedi.

Avrupa'nın içinde bulunduğu durumla ilgili de açıklamalarda bulunan Anderson, "Avrupa'da hükümetler harcamalarını kontrol altına almak durumunda. Avrupa'da sosyal devlet harcamaları eskisi gibi yüksek tutulamaz" şeklinde görüş bildirdi.

Advertisement