Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Yen, Japonya Merkez Bankası'nın bu haftaki toplantısında parasal genişlemeye gitme kararı alabileceği söylentisi üzerine euro karşısında son 4 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Japon para birimi, dolar karşısında da son bir haftanın en düşük seviyesini gördü. Euro, İspanyol Başbakan Mariano Rajoy'un, Avrupa Merkez Bankası'nın tahvil alım programı üzerinden ekonomik yardım istemeyi gözden geçirmesinin ardından, dolar karşısında 4 ayın zirvesini gördü. Tayvan doları ve Güney Kore wanı, uluslararası yatırımcıların Asya hisselerindeki paylarını arttırmaları üzerine ralli gerçekleştirdi.

New York merkezli Societe Generale SA'nın kıdemli Döviz stratejisti Sebastien Galy, piyasadaki ana söylentinin Japonya Merkez Bankası'nın parasal genişlemeye gideceği yönünde olduğunu ve euro-yen'in satıldığı için, bunun euro-dolar paritesini de etkilediğini dile getirdi.

Yen, New York saatiyle 09:50 yüzde 0.7'lik zayıflamanın ardından 103.60 euro oldu ve 9 Mayıs'tan bu yana en düşük seviyeye indi. Japon para birimi, dolar karşısında ise yüzde 0.6 deüer kaybederek 78.85 dolar oldu ve 7 Eylül'den beri en zayıf noktayı gördü. Euro ise yüzde 0.1 yükselerek 1.3143 dolar oldu.