Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de ikinci el konut satışlarının beklentinin üzerinde artış kaydetmesi ve Japonya Merkez Bankası'nın varlık alım programını genişletmesi üzerine New York Borsası, 2 gün süren düşüşünü sonlandırarak Perşembe gününü artıda kapadı.

Walt Disney Co. ve Kraft Foods Inc. yüzde 1'in üzerinde kazançla Dow Jones Endeksi'ndeki yükselişe öncülük etti. S&P Endeksi'ndeki konut inşaatçıları grubu, PulteGroup Inc.'in yüzde 4.3 ralli yapmasıyla yüzde 3.1 yükseldi. Corning Inc., Goldman Sachs Group Inc.'in hisse tavsiyesi üzerine yüzde 1.2'nin üzerinde değerlendi. Petrol fiyatlarının 6 haftanın en düşüğüne gerilemesiyle S&P 500 Endeksi'ndeki 10 grup arasında en çok düşüş kaydeden sektör enerji oldu.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.1 kazançla 1,461.05 puana çıktı; Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.1 artışla 13,577.96 puana ulaştı. Amerikan borsalarında 6.2 milyar hissenin el değiştirmesiyle işlem hacmi 3 aylık ortalamanın yüzde 3.4 üzerinde seyretti.

Piyasaların ayakta kalmak için merkez bankalarına çok fazla bel bağladığını söyleyen Miller&Washington LLC'nin kurucusu ve başkanı Michael Farr, ABD ekonomisinin yapıcı bir yolda ilerlediğini savundu.

S&P 500 Endeksi 1 Haziran'daki en son düşüğünden 14 Eylül'e kadar yüzde 15 ralli yaptı. Endeks tahmini kazançlarının 14.1 katından fiyatlanıyor.