Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Borç krizindeki Yunanistan'ın başbakanı Antonis Samaras, koalisyon ortakları arasında, 2. kurtarma paketinin temel şartı olan 11.5 milyar euroluk bütçe kesintisi paketinde anlaşma sağlamakta sıkıntı çekiyor.

Atina hükümetinin diğer koalisyon ortakları Demokratik Sol Parti'nin lideri Fotis Kouvelis ve Pasok lideri Evangelos Venizelos ile ücret, emeklilik maaşları ve sosyal yardımları görüşmek üzere bir araya gelen Samaras dün 3. red cevabını da aldı. Yunanistan Maliye Bakanı Yannis Stournaras ve Avrupa Komisyonu, Avrupa Merkez Bankası ve Uluslararası Para Fonu'ndan oluşan Troyka Heyeti, tasarrufları ayarlayabilmek için 2 haftadır görüşüyor.

Troyka'nın Yunan halkına saldırmaya son vermesinin gerektiğini söyleyen Kouvelis, heyetin sınırları anlamasının gerektiğini söyledi.

Yunanistan'ın yabancı kreditörlerini temsil eden Troyka, bazı kesintilerin yeterli olmadığını söyleyerek, 2 haftadır tüm tarafları yeniden görüşmeye çağırıyor.

Üçüncü red, bugün İtalya, İspanya ve İrlanda'daki görevdaşları ile Roma'da görüşecek olan Samaras'ın arkasını desteksiz bırakıyor.