Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

etrol yatırımcısının Avrupa borç krizi konuşmalarının sekteye uğrayarak küresel ekonomik toparlanmanın etkileneceğinden endişe etmesi ile petrol bir haftanın yükseğinden geriliyor. Endişe, Orta Doğu'da yükselen tansiyorunun ham petrol üretimini etkileyeceği spekülasyonuna dahi baskın geliyor.

Şansölye Angela Merkel'in haftasonu Cumhurbaşkanı François Hollande ile bankacılık denetiminin başlangıç zamanı üzerine anlaşamamalarının ardından petrol vadelileri yüzde 1.2 kadar değer kaybetti. İran Cumhurbaşaknı Mahmut Ahmedinejad ise bugün yayınlanacak bir söyleşide İsrail'in saldırması durumunda İran'ın kendini savunacağını söyledi.

NYMEX elektronik işlemlerdeki kasım vadeli petrolün varili 1.11 dolar düşüşle 91.78 dolara geriledi ve Singapur'da yerel saatle 13.58'de 92.19 dolardan alıcı buldu. Petrol, 21 eylül tarihinde 47 sent artışla 92.89 dolardan alıcı bulmuştu. En yakın vadeli fiyatlar geçtiğimz hafta haziran ayından beri en büyük haftalık kaybı gerçekleştirerek yüzde 6.2 düştü. Fiyatlar bu yıl ise yüzde 6.7 aşağıda seyrediyor.

Londra ICE vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki kasım vadeli brent petrolün varili 86 sent kayıpla 110.56 dolara geriledi. Avrupalı kontratın Batı teksas'ın kontratına farkı 21 eylül tarihindeki 18.53 dolardan 18.37 dolara daraldı.

.