Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Altın, merkez bankalarının büyümeyi desteklemek adına teşviğe gitmesi ve Güney Afrika'daki madenlerde grevden dolayı üretimin durması ile hem son dört günde ilk kez yükselişe hem de iki yıldan fazlasının en iyi çeyrek performansını genişletmeye hazırlanıyor. 

Spot altının onsu dün yüzde 0.5 değer kaybetmesinin ardından bugün pek fazla değişim göstermeyerek Singapur'da yerel saatle 11.52'de 1,754.85 dolardan işlem görüyor. Altının dünkü düşüşünde Avrupa'nın borç krizinden beslenen doların yükselişi de etkili oldu. Comex'teki aralık vadeli altın yüzde 0.2 yükselişle 1i757.10 dolar oldu.

Kıymetli metal 30 haziran tarihinden beri yüzde 9.9 yükselişle 30 haziran 2010'dan beri en büyük çeyrek kazancına hazırlanıyor. Federal Rezerv 13 eylül tarihinde üçüncü tur parasal genişlemeye gideceğini açıklarken Japon Merkez Bankası da varlık alım programını genişletti. Avrupa Merkez Bankası 6 eylül tarihinde borçlu ülkelerin tahvillerinde sınırsız alım yapacağını açıklarken Çin ise alt yapıya yatırım planını onayladı. ETF'deki altın varlıkları bu yıl yüzde 7.9 artış kaydetti.