Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Londra polisi, ABD'li yetkililere teslim olmak üzere görüşme yapan Credit Suisse Group AG'nin kredi türevleri operasyonu başkanı Kareem Serageldin'i, 5.35 milyar dolarlık işlem portföyünü, prim ödemelerinde dolandırıcılık yapmak için kullandığı gerekçesiyle tutukladı.

İngiltere'de yaşan bir ABD vatandaşı olan Seragelgin, Şubat'ta sahte teminatlı borç yükümlülüğünü tezgahını tasarlamaktan ötürü ceza almıştı. Konuya ilişkin bilgiye sahip olan bir kaynak, Serageldin'in dün ABD konsolosluğu dışında göz altına alındığını açıkladı.

Bir başka kaynak ise henüz yorum almak için kendisine ulaşılamayan Serageldin'in bugün ABD'ye teslim edilmek üzere mahkemeye çıkarılabileceğini söyledi. Serageldin, Manhattam federal mahkemesi tarafından ilk kez cezalandırıldığı Şubat ayında, avukatları aracılığıyla Amerikan müfettişlerle 4 yıldır işbirliği yapmasından ötürü karara şaşkın olduğunu söylemişti.

Davayı açan ABD Preet Bharara Savcılığı sözcüsü Jerika Richardson ve Londra Polisi sözcüleri tutuklamaya ilişkin konuşmayı reddeti.