Advertisement
GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Yunan Başbakan Antonis Samaras, uluslararası yardım için hayati önem taşıyan 13.5 milyar euroluk bütçe kesintisi konusunda koalisyonunu destekleyen partilerle anlaşmaya vardı.

Samaras için haftalar süren ve koalisyon ortakları ve uluslararası kreditörler arasında gel git halinde geçen pazarlıklar sonucu gelinen anlaşmanın bazı şartları da var. Demokratik Sol parti lideri Fotis Kouvelis ve Pasok'tan Evangelos Venizelos gazetecilere yaptıkları açıklamada, bu önlemleri desteklemeden önce Euro Bölgesi liderlerinden Yunanistan'ın ekonomik büyümesi için destek ve ilave zaman vermeye yönelik "kararlı bir taahhüt" görmek istediklerini belirtti.

Maliye Bakanı Yannis Stournaras gazetecilere temel bir anlaşma olduğunu söyleyerek, "Bu bizlere daha güçlü görüşmeler için bir zemin sağlıyor" ifadelerini kullandı.

Stournaras, parti liderleri ve uluslararası Troyka arasında ülkenin bütçe açığının nasıl kapatılacağı ve söz verilen 240 milyar euroluk kurtarma paketinin başlaması için ortak nokta bulmakta zorluk çekmıştı. Kouvelis ve Venizelos, işgücünün neredeyse dörtte birinin iş bulamadığı Yunanistan'da resesyonun 5. yılında daha fazla emeklilik fonu ve istihdam kesintilerine karşı çıkmışlardı.