Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'nin 10 yıl vadeli Hazine tahvilleri, küresel ekonominin yavaşlamakta olduğu endişelerinin arttığı bir ortamda, bugün açıklanzcak olan ABD imalat sanayi verisinin daralma işaret edeceği beklentisi ile son üç haftanın en düşük seviyesine yaklaştı.

10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi geçen hafta, Fed'in bugün 5.5 milyar dolara kadar Hazine kağıdı almaya hazırlanmasından önce düşmüştü. Bugün açıklanan Euro Bölgesi Ağustos ayı işsizlik oranı rekor seviyede gerçekleşti ve bu da güvenli varlıklara yönelik talebi artırdı. Öte yandan, Çin, Japonya ve Avustralya'da açıklanan veriler, bu ülkelerde fabrika retiminin daraldığını gösterdi.

New York'ta Credit Suisse Group AG faiz stratejisti Scott Sherman, "Küresel büyümeye yönelik endişeler ve Fed'in hareketlerine bağlı olarak, öncekilerin devamı niteliğinde alışlar gelyor" dedi ve "Bu alımlar ayrıca, küresel büyümenin ABD'nin büyümesini de olumsuz etkileyebileceği ile de ilgili" şeklinde görüş bildirdi.

Gösterge 10 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizi fazla değişmeyerek, New York saati ile 08:56'da yüzde 1.63'te kaldı. Ağustos 2022'de vadesi dolacak yüzde 1.625 faizli tahvillerin fiyatı 99 31/12 seviyesindeydi. 10 yıllıkların faizi geçen hafta 12 baz puan düşerek, 28 Eylül'de yüzde 1.60'a indi ve 7 Eylül'den bu yana en düşük seviyesini gördü.