KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

"Brezilya yeni Amerika" kitabının yazarı, yatırımcı ve uzun zamandır Wall Street gözlemcisi olan James Dale Davidson, Brezilya'nın yakın zamanda büyüklük ve karmaşıklık bakımından ABD'nin eski hâlini anımsatacak bir ekonomiye sahip olduğunu iddia etti.

Brezilya ekonomisi ve halkı giderek daha da hareketli ve devinimli bir tablo çizerken, ABD ekonomisi de artık bu öğelerden sıyrılıyor.

Brezilya'nın bu yüzyılda, ABD'nin son birkaç yüzyıldaki hâli gibi olacağını öngeren Davidson, Amerika'nın eskiden insanların dünyanın dört bir yanından gelerek toplandığı, topluma entegre olduğu ve kendileri için iyi bir gelecek yarattığı bir yer olduğunu belirtti.

ABD'nin eski hareketliliğin aksine bu yüzyılda "durulduğuna" dikkat çeken Davidson, "Bugün ortalama bir Amerikalı'nın geliri, Obama'nın başkan olduğu dönemdekinin yüzde 8, 1995'tekinin ise daha da altında" dedi.

Son yıllarda emtia balonunun etkisiyle sıçrama yapan Brezilya'nın, insanların para kazandığı bir yer olduğunu söyleyen Davidson, Latin Amerika devinin her geçen gün 17 yeni milyoner eklediğini belirtti ve ABD'de ise milyoner sayısının her gün kan kaybettiğine dikkat çekti.

Advertisement