Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Avrupa'daki borç krizine yönelik endişelerin biraz daha rahatlaması üzerine yükselerek, Standard & Poor's 500 Endeksi'nin iki haftadan uzun süredir ilk kez art arda yükseliş kaydedebileceği sinyalini verdi.

Citigroup Inc. ve Bank of America Corp. finans hisselerindeki yükselişe liderlik ederek en az yüzde 1 artış gösterdi. PetSmart Inc., S&P tarafından firmanın S&P 500 Endeksi'nde Sunoco Inc. ile değiştirileceğinin açıklanması üzerine yüzde 1.7 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi New York saatiyle 09:42'de yüzde 0.3 artarak 1,448.22 puana ulaştı. Endeks, dün imalat verilerinin beklentilerden daha iyi çıkmasıyla yüzde 0.3 yükselmişti. Dow Jones 15.10 puan yükselerek 13,530.21 puan oldu. Bu raporun yazıldığı sırada S&P 500 Endeksi'nde işlem gören hisse senetlerinin el değiştirme oranı 30 günlük ortalamanın yüzde 2.4 altında kaldı.

Boston Advisors LLC portfolyo yöneticisi James Gaul, piyasada beklentilerin gittikçe iyimserleştiğini ifade ederek, "İspanya'nın kurtarma fonu isteyeceğine dair haberlerle beraber güçlenme görüyoruz. Avustralya faiz oranlarını düşürdü ve bu genellikle piyasalara destek verecek nitelikte olarak değerlendiriliyor" dedi.