Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Çin Borsası, yarın açıklanacak olan ve ülkenin 7. çeyreğinde de yavaşladığına işaret edeceği tahmin edilen büyüme rakamlarının kazançları zayıflattığı endişeleriyle hız kesti.

Şanghay Bileşik Endeksi'nde değer kazanan her 3 hisseye karşılık 4 hisse değer kaybetti ve endeks yüzde 0.1 kazançla 2,101.05 puan oldu. Shenyin&Wangua Securities, Çin'in yılın ilk 9 ayındaki kârlarının yüzde 17 düştüğünü öngörüyor. Credit Suisse Group, Çin ekonomisinin dibe vurmaya yaklaştığını söylerken, Fortress Investment Group LLC, ülkedeki hisse ve para biriminin yükseleceğini öngördü. ABD Başkanı Obama ve rakibi Mitt Romney'nin Çin konusundaki tartışmaları üzerine yuan, dolar karşısında 19 yılın zirvesine işaret etti.

Yeni bilanço dönemine girilirken yatırımcıların ihtiyatlı davrandığını belirten Zheshang Securities Co.'nun stratejistlerinden Wang Weijun, 3. çeyrek kazançlarının kötü olduğunu ve piyasanın bu kötü faktörleri sindirmesinin grektiğini söyledi.

Guizhou Panjiang Refined Coal Co. ve Baoshan Iron&Steel Co., Shenyin&Wanguo Securities Co.'nun finansal şirketler dışındaki kurumların kazançlarının azalacağını öngörmesi üzerine geriledi. Çin'in en büyük bankası Industrial&Commercial Bank of China Ltd., Credit Suisse'in Çin'in banka hisselerinin tavsiyesini yükseltmesi sonrasında yüzde 0.5 değerlendi.

CSI 300 Endeksi yüzde 0.1 altında kazançla 2,298.96 puana çıkarken, Hang Seng China Enterprises Endeksi de yüzde 0.9 yükseldi. ABD'de en çok işlem gören Çinli şirketlerin göstergesi Bloomberg China-US 55 Endeksi dün yüzde 0.7 artış kaydetti.