Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Petrol fiyatları, ABDliler'in başkanlık seçimlerinde oy kullanmaya hazırlanması ve Yunanistan'ın yeni bir kurtarma yardımını garanti altına alamaması üzerine New York işlemlerinde son 4 ayın en düşük seviyesine yakın seyretti.

Fiyatlar, geçtiğimiz hafta Sandy Kasırgası'nın etkisiyle düştü. Yunan Başbakanı Antonis Samaras bu haftayı, yardım fonunu alabilmek için siyasi destek kazanmaya çalışmakla geçirecek.

Strategic Energy & Economic Research başkanı Michael Lynch, "İnsanlar, büyük bir iddiaya girmeden önce bekleyip seçimlerde ne olacağını görmek istiyorlar" derken, ekonomiyi izlediklerini ve Yunanistan konusunda bazı tedirginliklerin olduğunu belirtti.

Aralık vadeli ham petrolün varili New York saatiyle 09:19'da 17 cent artarak 85.03 dolara yükseldi. Kontrat 2 Kasım'da yüzde 2.6'lık düşüşün ardından 84.86 dolara inerek 10 Temmuz'dan beri en düşük seviyeye gerilemişti. Fiyatlar yıl genelinde ise yüzde 14 daha aşağıda seyrediyor.

Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 12 cent düşerek ICE Futures Europe'da 105.56 dolara geriledi. Avrupa'nın gösterge ham petrolüyle New York'un gösterge ham petrolü West Texas Intermediate arasındaki fark Cuma günü 20.82 dolarken, bugün 20.53 dolara indi.