GÜNCEL / SİYASET ABONE OL

Dünyuanın en büyük ikinci petrol tüketicisi Çin'de ekonomik toparlanmaya başladığına dair işaretlerle dört ayın düşüğünden sıçrayan petrol New York'ta dalgalı seyir izliyor.

Petrol vadelileri dünkü yüzde 0.8 yüksleişin ardından pek fazla değişim göstermeden seyrediyor. Çin Ulusal İstatistik Bürosu'nun açıklamasına göre ülke ekim ayında günde 9.44 milyon varil ham petrol işlerken eylül ayındaki 9.47 milyon varillik rekora da yakın durdu. Bununla birlikte endüstriyel ve perakende satışları ise tahminlerin altında kaldı. Petrol fiyatları bu hafta yüzde 4.8 düşmesine rağmen üç haftalık düşüş serisini kesmeye hazırlanıyor.

NYMEX elektronik işlemlerdeki aralık vadeli ham petrolün varili Singapur'da yerel saatle 15.31'de 6 sent yükselişle 85.15 dolara çıktı. Daha önce ise yüzde 0.6 kadar yükselmişti. Petrol vadelileri dün ise 10 temmuz tarihinden beri en düşük seviyeden sıçrayarak 65 sent artışla 85.09 dolardan alıcı buldu. Fiyatlar bu hafta yüzde 0.3 yukarıda bu yıl ise yüzde 14 aşağıda seyrediyor.

Londra'daki ICE Vadeli İşlemler Avrupa Borsası'ndaki Aralık vadeli brent petrolün varili 1 sent artışla 107.26 dolara geldi. Avrupalı kontrat ile Batı Teksas'ın kontratı arasındaki fark ise 22.11 dolar oldu.

 

Advertisement