KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkanı Barack Obama'nın yeniden başkan seçilmesinin ekonomi üzerindeki finansal etkisi konusunda çok iyimser görünmeyen Euro Pacific Capital'ın CEO'su Peter Schiff, "Obama, Bush'tan zayıf bir ekonomi devraldığını düşünüyorsa, bence kendisinin ne kadar zayıf bir ekonomi miras bırakacağını da görmesi lazım" dedi ve Obama döneminin ekonomi için çok daha kötü olacağını savundu.

Finansal kriz Obama'nın George W. Bush'un ardından Ocak 2009'da başkan olduğu dönemde en kötü zamanına yakındı. Ancak Schiff Obama yönetimi altında hükümet borcunun 2 yıl içinde 16 trilyon dolardan 20 trilyon dolara çıkmasını bekliyor.

Borç krizi beklentisine dikkat çeken Schiff, "Avrupa'da, Yunanistan'da olan, burda da olacak" dedi ve ABD'deki krizin çok daha kötü olacağını söyledi.

Krizin, beraberinde yüksek işsizlik oranı, yüksek enflasyon ve yüksek faizlerin de getireceğini öne süren Schiff, Standard&Poor's 500 Endeksi'nin Obama'nın başkan seçilmesinin ardından 2 gün içinde yüzde 3.6 düşmesinin de bu nedenle şaşırtıcı olmadığını ifade etti.

ABD eski Çalışma Bakanı Robert Reich da Huffington Post gazetesinde kaleme aldığı makalesinde Obama'nın bütçe açığını azaltmak yerine, istihdama odaklanmasının gerektiğini savundu.






Advertisement