Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Federal bütçe görüşmelerinin, Home Depot Inc.'in öncülüğündeki ralliyi silmesinin ardından New York Borsası geri adım attı; Standard&Poor's 500 Endeksi'nin kazanç dönemi bu kez 2 gün ile sınırlı kaldı.

Microsoft Corp., Windows'un başkanının görevinden ayrıldığını söylemesi sonrasında yüzde 3.2 değer kaybetti. AK Steel Holding Corp., beklentinin üzerinde dördüncü çeyrek zararı öngörmesi üzerine yüzde 18 geriledi. ABD'nin en büyük ev geliştirme mağazası Home Depot Inc., kârların tahminleri aşması üzerine yüzde 3.6 oranında ralli yaptı.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.4 kazançla 1,374.53 puana geriledi. Endeks erken saatlerde yüzde 0.6 yukarıda seyrediyordu. Dow Jones endeksi ise yüzde 0.5 düşüşle 12,756.18 puana indi. Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 6.2 milyar hisse ile 3 aylık ortalamanın yüzde 3.7 üzerinde seyretti.

Hisse senedi piyasasının Washington'daki gelişmelere maruz kalacağını söyleyen Fiduciary Trust'ın yatırım genel müdürü Michael Mullaney, piyasanın bir miktar düşmesinin ardından biraz yükselebileceğini, ancak mali uçuruma çözüm bulununcaya kadar rallinin sürdürülmesinin güç olacağını öngördü.

S&P 500 Endeksi geçtiğimiz hafta ABD Başkanı Barack Obama'nın yeniden seçilmesinin, Cumhuriyetçiler'in çoğunluk olduğu Temsilciler Meclisi'ndeki bütçe görüşmelerini zorlaştıracağı düşüncesiyle yüzde 2.4 düştü ve son 5 ayın en büyük kaybına işaret etti.