Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD endeks vadelileri, Wal-Mart Stores Inc.'in beklentilerin altında kalan kazanç açıklaması üzerine gün içerisindeki kazançlarını silerek düne göre çok farklılık göstermedi.

Dünyanın en büyük perakendecisi Wal-Mart, gelirinin de düştüğünü açıklamasının ardından erken New York işlemlerinde yüzde 3.2 geriledi. NetApp Inc., ikinci çeyrek karının beklentileri aşmasıyla beraber yüzde 12'lik bir sıçrayış gerçekleştirdi. Archer-Daniels-Midland Co., GrainCorp Ltd. tarafından 2.8 milyar dolarlık satın alım teklifinin reddedilmesinin ardından yüzde 1.1 değer kazandı.

Standard & Poor's 500 Endeksi Aralık vadelileri gün içerisinde yüzde 0.4 yükselmesine rağmen kazançlarını silerek New York saatiyle 07:38'de yüzde 0.1'den az bir artışın ardından 1,353.5 puan oldu. Endeks dün Washington merkezli mali uçurum endişeleri ve İsrail'in Gazze'ye hava saldırısının ardından 25 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeye gerilemişti.

RMG Wealth Management şef yatırım yetkilisi Stewart Richardson, "Piyasalara destek geldiğine dair sinyalleri görene kadar dikkatli olmaya ihtiyacımız var" diyerek, mali uçurumun biraz da olsa fiyatlanmış olabileceğini de belirtti.

S&P 500 Endeksi, Başkan Barack Obama'nın 6 Kasım'da tekrar seçilmesinin ardından, Cumhuriyetçiler'in kontrol ettiği Temsilciler Meclisi'yle bütçe görüşmelerinin restleşmeye döneceği endişesiyle yüzde 5.1 geriledi.