Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İlerleme sinyalleri veren konut piyasasının hâlen "karanlıktan çıkmamış olduğunu" söyleyen Fed Başkanı Ben Bernanke, bankaların aşırı sıkı kredi standartlarının konut piyasasındaki toparlanmaya zarar verdiğini savundu.

Fed başkanı, sarkacın, konut piyasası balonunun şişirildiği kolay kredi günlerinin çok uzağına itildiğini belirtti.

Perşembe günü Atlanta'daki orta ve düşük gelirli Amerikalılara danışmanlık yapan "Operation Hope"un vakfının zirvesinde yaptığı konuşmasında Bernanke, Fed'in ekonomik büyüme ve konut sektöründe toparlanmayı sağlayabilmek için elindeki araçları kullanacağının altını çizdi.

Mortgage sektöründeki çöküşün hemen ardından uygulanan sıkı kredi şartlarının doğru olduğunu belirten Bernanke, "fakat bu noktada öyle görünüyor ki sarkaç bir tarafa çok fazla sarktı, ve gereğinden fazla sıkı kredi şartları şimdi o kredileri çekecek imkanı olan insanların da konut sahibi olmasını engelliyor" ifadelerini kullandı.

Ekonomik toparlanmayı desteklemek için ellerindeki politika araçlarını kullanmaya devam edeceklerinin de altını çizen Bernanke, 40 milyar dolarlık aylık tahvil alımını devam ettireceklerini ve yüzde 7.9 olan işsizlik oranını düşüreceklerini söyledi.