Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Aracı kurum ve kamu hizmeti şirketlerindeki kayıpların etkisiyle Tokyo Borsası son 4 günün ilk düşüşünü kaydetti.

Son 3 günde yüzde 13 değerlenmiş olan Japonya'nın en büyük ikinci aracı kurumu Daiwa Securities Group Inc. bugün yüzde 2 değer kaybetti. Kansai Electric Power Co., erken saatlerde yüzde 2.3 primlenmesinin ardından kazançlarını silerek yüzde 4.3 düştü. Osaka Borsası'nın hisseleri, ortaklarının Tokyo Borsası ile birleşmeye onay vermesi sonrasında son 1 yılın en büyük sıçramasını yaptı.

Topix Endeksi erken saatlerde yüzde 0.7 yükselmesinin ardından yüzde 0.2 kayıpla 760.46 puana geriledi. Nikkei 225 Endeksi yüzde 0.2 düşüşle 9,131.61 puana indi ve endeksteki işlem hacmi 30 günlük ortalamanın yüzde 10 üzerinde seyretti.

Yeni politika beklentilerinin belli ölçüde piyasada fiyatlanmış olduğuna dikkat çeken Daiwa SB Investments Ltd.'ın yatırım yöneticilerinden Seiji Iwama, yatırımcıların, muhalefetin seçim sonrası dönemi için planladığı parasal genişleme önlemlerine odaklanarak alıma geçtiğini söyledi.

Topix Endeksi dün yenin parasal genişleme spekülasyonuyla gevşemesi üzerine Mart 2011'den bu yana en büyük 3 günlük kazancına işaret etti.