Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD'de konut başlangıçlarındaki artış, dünyanın bilgisayar üreticisi Hewlett-Packard Co.'nun hisselerindeki düşüşü gevşetmesi üzerine Standard&Poor's Salı günü erken saatlerde kaydettiği kayıpları telafi etti.

Bank of America Corp. ve American Express Co. yüzde 1.1'in üzerinde değerlenerek en büyük şirketler arasındaki kazançlara öncülük etti. HP, Autonomy Corp.'un usülsüzlerinden ötürü 8.8 milyar dolar zarar ettiğini açıklamasının ardından yüzde 12 düştü. Best Buy Co., beklentinin altındaki satışlardan ötürü 10 milyon dolarlık zarar açıklaması sonrasında yüzde 13 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi erken saatlerde yüzde 0.7 düşmesinin ardından günü yüzde 0.1 kazançla 1,387.82 puandan kapadı. Dow Jones Endeksi ise yüzde 0.1 düşüşle 12,788.51 puana geriledi. Amerikan Borsalarındaki işlem hacmi 5.6 milyar hisse ile 3 aylık ortalamanın altında gerçekleşti. ç

Bu gidip gelmenin olacağını söyleyen Legg Mason Inc.'in para yöneticilerinden Wayne Lin, insanların kazançların, analistlerin beklediği gibi güçlü olmadığını farketmeye başladığını, bunun da piyasayı olumsuz etkilediğini belirtti. Lin, diğer yandan yeni konut inşaatlarının Ekim'de 4 ayın zirvesine tırmanmasının, ABD ekonomisini yukarı taşıyacak bir sektördeki canlanma sinyallerine bir yenisini daha eklediğine dikkat çekti.