Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Dünyanın en büyük tahvil fonu Pacific Investment Management Co.'nun (PIMCO) CEO'su Muhammed El-Erian, ekonomik göstergelerdeki ilerlemenin alkışı hakettiğini, ancak ekonominin toparlanma yoluna sokacak hızı kazanmadığını söyledi.

Foreign Policy dergisinin açık görüş bölümünde bir makale kaleme alan El-Erian, Amerikalılarının Washington'da gördükleri "pervasız" ve önceden düşünmedikleri türdeki siyasi tavırdan rahatsız olduğunu yazdı.

El-Erian, "Konu ister bu yıl mali uçurum sorununda görüldüğü gibi siyasetçilerin ekonomi ile Rus ruleti oynama isteklerini devam ettirmesi, isterse ABD'nin geçtiğimiz yıl AAA notunu kaybetmesi olsun, Amerikalılar anlaması güç, istikrarsız gerçeklerle karşı karşıya kalıyor" dedi.

Vatandaşların "rahatları" bozuldukça hükümete daha az güvendiğine dikkat çeken El-Erian, bu güven eksikliğinin sonuç itibariyle insanların toplumsal iyilikten beslenmelerini önlediğini söyledi.

Amerikan Rüyası'na da atıfta da bulunan El-Erian, "100 yıldır ilk kez çocukların geleceği, ebeveynlerinkinden daha kötü olma riskiyle karşı karşıya. Bu yalnızca mahrumiyet ile de sınırlı değil; toplumdaki kırılmalar, emeklilik ve sağlık sigortası planlarıyla da tetikleniyor" ifadelerini kullandı.