Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD Başkan Yardımcısı Hillary Clinton ve Mısır Dışişleri Bakanı Muhammed Amr'ın İsrail ve Hamas'ın ateşkes yaptığını açıklamasıyla New York Borsası yükseldi; Standard&Poor's 500 Endeksi 4. gününde de artış kaydetti.

Hewlett-Packard Co., dün yüzde 12 düşmesinin ardından bugün yüzde 2 oranında ralli yaptı. İnternet üzerinden müşteri yönetimi yazılımı üreten en büyük şirket Salesforce.com Inc., analistlerin beklentilerinin üzerinde satış ve kâr tahmininde bulunması üzerine yüzde 8.8 değer kazandı. En büyük tarım ekipmanı üreticisi Deere&Co., kazançların beklentilerin altında kalmasıyla yüzde 3.7 değer kaybetti.

S&P 500 Endeksi yüzde 0.2 kazançla 1,391.03 puana çıktı. Son 4 günde yüzde 2.8 yükselmiş olan endeks 4 Ekim'den bu yana en uzun süreli kazanç dönemine işaret etti. Dow Jones Endeksi de yüzde 0.4 artışla 12,836.89 puandan işlem gördü. Amerikan borsalarındaki işlem hacmi 4.8 milyar hissenin el değiştirmesiyle 3 aylık günlük ortalamanın yüzde 22 altında kaldı. Amerikan borsaları bugün Şükran Günü tatilinden ötürü kapalı olacak.

Ateşkes ilanının sorunu hiçbir şekilde çözmediğini, ancak en azından müzakerelerin devam ettiğine işaret ettiğini belirten RidgeWorth Capital Management'ın kıdemli stratejistlerinden Alan Gayle, ABD'de  de yayınlanan ekonomik göstergelerin genel olarak pozitif olduğunu söyledi.

Hisse senetleri, İsrail ve Filistinli askeri örgüt Hamas'ın 1 haftadır devam eden hava ateşlerini durdurma kararının ardından yükseldi.