Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

İsrail ve Hamas'ın ateşkes anlaşması imzalaması ve Çin'de öncü imalat PMI endeksinin tırmanması üzerine gelişen piyasa hisseleri 4. gününde de değer kazandı. Endeksteki fiyat dalgalanmaları 8 yılın en düşüğüne geriledi.

Dünyanın en büyük televizyon ve cep telefonu üreticisi Samsung Electronics Co. rekor kapanışına yöneldi ve teknoloji hisselerini 2 haftanın zirvesine taşıdı. Bank of Philippine Islands, Philippine National Bank ile birleşme görüşmeleri yaptığını açıklaması sonrasında yüzde 2.8 değerlendi.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi yüzde 0.4 kazançla 984.24 puana çıktı ve 12 Kasım'dan bu yana en yüksek kapanışına işaret etti. Endeksin 50 günlük volatilitesi 9.1 ile Ekim 2004'ten bu yana en düşük seviyesini kaydetti.

Çin'de öncü imalat satın alma yöneticileri PMI endeksi 13 aydır ilk kez büyüdü. İsrail ve Hamas, Mısır'ın İslami liderinin aracılığında ateşkes anlaşması imzaladı ve ABD'de geçtiğimiz hafta daha az sayıda kişi işsizlik başvurusunda bulundu.

Çin'deki ekonomik faaliyetin Eylül'den bu yana toparlanmaya ve istikrara işaret ettiğini belirten Mirae Asset Global Investments Pvt., İsrail ve Hamas arasındaki ateşkesin de petrol fiyatlarında istikrar sağlanmasına yardımcı olabileceğini söyledi.