KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Avrupa hisseleri yükselişini dördüncü güne taşırken, metaller Çin imalatında sıçrayış olduğu sinyalleri üzerine kazanç kaydetti. Euro değer kazandı ve Yunanistan tahvilleri, bölge liderlerinin bütçe görüşmelerine hazırlanmasıyla yükselişini 10. gün de sürdürdü.

Stoxx Europe 600 Endeksi New York saatiyle 07:08'de yüzde 0.5'lik ilerleme gösterdi. ABD'de piyasalar Şükran Günü'nden dolayı bugünü kapalı geçirirken, Standard & Poor's 500 Endeksi vadelileri yüzde 0.3 yükseldi. Euro, 16 büyük para biriminin 14'ü karşısında değer kazandı. İsrail şekeli neredeyse son 1 ayın en yüksek seviyesine ulaşırken, hisse gösterge endeksi de ateşkes ile beraber yükseldi. Bakır, yüzde 0.7 değer kazandı.

Çin'in son 13 aydır ilk defa imalatta ilerleme kaydettiği sinyalini veren bir anket, dünyanın en büyük ikinci ekonomisinin yedi çeyrek süren yavaşlamadan sonra toparlandığı iyimserliğini artırdı. 27 Avrupa Birliği ülkesi liderleri bugün Brüksel'de toplanarak bütçe konusunda görüşmeler gerçekleştirecekken, Euro Bölgesi maliye bakanları da 26 Kasım'da buluşarak Yunanistan'a yapılacak yardımı tartışacaklar. İsrail ve Filistin 8 gün süren gerginliğin ardından dün ateşkes gerçekleştirdi.

Mirae Asset Global Investments şef yatırım yetkilisi Gopal Agrawal, "Çin'de aktivite Eylül ayından bu yana toparlanıyor ve bu da ekonominin istikrara kavuştuğu yönünde bir işaret" dedi. 

Advertisement