Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Gelişen piyasa hisseleri, Çin imalatının tırmandığını gösteren veriler ve İsrail ile Hamas'ın ateşkes konusunda anlaşmaya varmasıyla üst üste 4. gün yükseldi.

Dünyanın en büyük televizyon ve mobil telefon üreticisi Samsung Electronics Co. Seul'de rekor bir ralli gerçekleştirirken, teknoloji firmalarının işlem gördüğü bir göstergeyi de son iki haftanın zirvesine çıkardı. OAO RusHydro, Rusya Başkanı Vladimir Putin'in 1.6 milyar dolarlık nakit enjeksiyonunu onaylamasının ardından son iki ayın en sert yükselişini kaydetti.

MSCI Gelişen Piyasalar Endeksi Londra saatiyle 12:15'te yüzde 0.5 yükselerek 985.98 puana çıktı ve 12 Kasım'dan bu yana en yüksek kapanışına doğru ilerledi. Endeks'in 50 günlük volatilitesi 2004 yılından bu yana en düşük seviye olan 9.1'e geriledi. Çin'de PMI verileri imalatın son 13 ayda ilk genişlemeyi kaydettiğini gösterdi.

Henderson Global Investors küresel gelişen piyasalar direktörü Christopher Palmer, Çin verilerinin beklenenden daha iyi geldiğini ve muhtemelen ekonominin tekrar genişlemeye başladığını gösterebileceğini dile getirerek, "Bir çok yatırımcı için asıl şov Çin olmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

HSBC Holdings Plc ve Markit Economics tarafından bugün açıklanan verilere göre, Çin satın alma menajerleri endeksinin öncü rakamı 50.4 oldu. Bu rakam Ekim ayında 49.5 olarak belirlenirken, 50'nin üzerindeki veriler genişlemeye işaret ediyor.