Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

Ham petrol vadelileri, İsrail ve Hamas arasında gerçekleştirilen ateşkesin uzun sürmeyeceği endişeleriyle Ortadoğu'dan gelecek olan stokların tehlikeye girebileceği söylentileri üzerine son iki günün zirvesine yakın seviyelerde hareket etti.

West Texas Intermediate gün içerisinde yüzde 0.5'e kadar yükseliş göstermesine rağmen yatay seyrine devam etti. İsrail ve Filistin arasında 8 gün süren tansiyonun ardından ateşkes sağlanırken, ABD'de piyasa işlemleri bugün Şükran Günü'nden dolayı kapalı. Çin imalat endeksi 13 ayın ilk genişlemesinin gerçekleştiğini gösterdi.

Londra BNP Paribas SA emtia piyasası stratejisti Harry Tchilinguirian, "İsrail'deki ateşkesin sallantıda olmasından dolayı potansiyel olarak ileride fiyat kazançları olabilir. Bugün ABD kapalı olduğu için ve düşük hacim olacağı için çok fazla bir şey görmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Ocak vadeli ham petrolün varil fiyatı Londra saatiyle 14:20'de 4 cent yükselerek 87.42 dolar oldu. Kontrat dünkü işlemlerde 63 cent artarak 87.38 dolar olmuş ve 19 Kasım'dan bu yana en yüksek kapanışı gerçekleştirmişti. Fiyatlar bu yıl yüzde 12 aşağıda seyrediyor.

Ocak vadeli Brent petrolün varili ise ICE Futures Europe'da 3 centlik artışla 110.83 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge ham petrolü ile West Texas Intermediate arasındaki fark 23.41 dolar oldu.