Advertisement
PİYASALAR ABONE OL

Yunanistan'ın borç krizine dair yetkililerin anlaşmaya varması ve dünyanın en büyük altın tüketicisi Hindistan'ın fiziki talebine karşılık yatırımcının kar satışlarına gitmesi ile altın kayıp ve kazanç arasında dalgalanıyor. Gümüş ise altı haftanın yükseğine değdi.

Avrupalı liderler ve IMF'nin Yunanistan'ın borcu üstünde mutabakata varmasının ardından Dolar Endeksi üç haftanın düşüğüne geriledi. Amerikan Merkez Bankası Dallas Fed Başkanı Richard W. Fisher'in "gevşek para politikası sosuza dek süremez"açıklamasının ardından dolar endeksi kayıplarının bir kısmını geri aldı.

Spot altının onsu 77 sent kadar artışla Londra'da yerel saatle 9.13'te 1,749.42 dolara yükseldi. Fiyatlar yüzde 0.2 kadar yükseldi ve yüzde 0.1 kadar geriledi; 23 kasım tarihinde ise 15 ekim tarihinden beri en yüksek seviye olan 1,754.65 dolara değdi. New York Comex'teki Aralık vadeli altının onsu pek fazla değişim göstermeyerek 1,749.30 dolardan alıcı buldu. Bloomberg veri tabanına göre ETF'deki altın varlıkları dün yüzde 0.7 artışla 2,607 tona yükseldi. ABD Darphanesi'nin resmi web sitesine göre darphane bu ay 75,500 onsluk altın akçe sattı.