Advertisement
KÜRESEL PİYASALAR ABONE OL

ABD hisseleri, Çin'in sigorta şirketlerinin bankalara yapacakları yatırımlar üzerindeki limiti kaldırması ve Washington'da devam eden bütçe görüşemelerinin ardından günü hafif yükselişle açtı.

Plains Exploration & Production Co. ve McMoRan Exploration Co., Freeport-McMoRan Copper & Gold Inc.'in şirketleri 9 milyar dolar karşılığında satın almak için anlaşmaya varmasının ardından en eaz yüzde 24 değer kazandı. Citigroup Inc., 1 milyar dolar para ayırma planı çerçevesinde 11,000 kişiyi işten çıkaracağını açıklamasıyla yüzde 3.7 değer kazandı.

S&P 500 Endeksi New york saatiyle 09:47'de açılışın hemen ardından yüzde 0.1 yükselerek 1,408.66 puana çıktı. Dow Jones endeksi ise 45.89 puan arttı ve 12,997.67 puan oldu. S&P 500'de işlem gören hisselerin el değiştirme oranı bu raporun yazıldığı sırada 30 günlük ortalamanın yüzde 34 üzerinde gerçekleşti.

Cincinnati merkezli Fifth Third Bancorp şef piyasa stratejisti John Augustine, "Piyasa, herhangi bir ekonomik büyüme işareti bekliyor. Yatırımcılar Çin ve Avrupa arasında bir büyüme öngörüsünü fiyatlıyorlar. Çinli liderler mali sektörde yalnızca gevşetilmiş standartlara değil önümüzdeki yıl ekonomik büyümeye bakıyorlar ve hisseler de buna reaksiyon gösterecek" ifadelerini kullandı.